sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Mitä me oikein keksisimme?

Tuli tuossa mieleeni... tai ei nyt ihan tuosta vaan tullut mieleeni, vaan se lähti siitä, että eräs toinen valtuutetuistamme puhui tässä kerran, että pitäisikö järjestää joku kuntalaistilaisuus Virtain kaupunkikuvan (erityisesti Virtaintien) kehittämisestä. Ja lisää ajatukseni kehittyi, kun luin tämän päivän Aamulehdestä Ruoveden kunnan järjestämästä kuljetuksesta katsomaan heidän myynnissä olevia tonttejaan.

En nyt tarkoita, että pitäisi tehdä samalla tavoin, kuin jossain muualla. Mutta maakunnallinen ja miksei valtakunnallinenkin näkyvyys olisi äärimäisen tärkeää kaupunkimme kehittymisen kannalta. Meidän tulisikin Virroilla keksiä ihan jotain omaa, jolla saisimme näkyvyyttä ja sitä kautta ehkä jopa muutaman ihmisen kiinnostumaan kunnastamme.

Virroilla on hyvä elinkeino-ohjelma, tärkeimmät tavoitteet sisältävä strategia (hyväksytään huomenna) eikä minkäänlaista markkinointisuunnitelmaa. Tämä on epäkohta. Markkinointiin ja viestintään on pakko saada lisäresursseja, muuten voimme unohtaa kaikki muut hienot suunnitelmat.

Mietinkin, että olisiko ideaa järjestää vaikka alkusyksystä jokin työpajatyyppinen seminaari, jossa keksittäisiin toimenpiteitä, joilla Virtain kaupunki saisi näkyvyyttä. Tilaisuus voisi olla avoin kaikille halukkaille kuntalaisille ja päättäjille ja kaupungin työntekijöille. Seminaarissa syntyneet ideat kerättäisiin yhteen ja sitä varten perustettaisiin jokin toimikunta, joka jaottelisi ideat ja tekisi niistä selkeän koonnin. Ne voitaisiin sitten esitellä syksyn valtuustoseminaarissa ja sen jälkeen tuoda päätöksentekoon niistä sellaisia, jotka olisi mahdollista toteuttaa.

Tässä yhteydessä luotaisiin myös markkinointisuunnitelma ja mietittäisiin, että tarvittaisiinko ihan oikeasti henkilö, joka hoitaisi markkinointia. Nythän ei ole ketään, joka siitä oikeasti vastaisi. Olisi myös tärkeää kirjata suunntelmaan tarkasti, että mille messuille Virtain kaupunki ensi vuonna osallistuu ja sen mukaisesti budjetoida se ilman että elinkeinotoimen budjetti muuten pienenee. Tänä vuonna kuulin ohimennen erään viranhaltijan sivulauseessa, että Astamessut jäävät väliin, koska ei ole budjetissa rahaa. No olihan siellä Jitan osastolla kuulemma Virtain esitteitä, mutta valitettavasti se ei tuo samanlaista näkyvyyttä kuin oma osasto toisi.

Seuraavaa talousarviota tehdessä aion olla viisaampi, ja muistaa vaatia korotusta elinkeinotoimen budjettiin tai sitten tosiaan, jos vaikka saataisiin markkinoinnille ihan oma budjetti. Sehän ei toki vielä tarkoita mitään, jos minä vaadin, mutta luulisin monen muunkin olevan sitä mieltä, että markkinointi ja näkyminen messuilla ym. on tärkeää.

En tiedä mistä löytyisi sellainen henkilö, joka keksisi jotain, mikä olisi Virroille SE juttu! Jokin sellainen, joka olisi tarpeeksi erikoinen ja toisi tänne porukkaa. Ihan turha puhua pandoja katsomaan menevien houkuttelemisesta Virroilla poikkeamaan, jos täällä ei ole mitään, millä mainostaa. Keksimisen lisäksi toki meillä päättäjillä pitäisi olla riittävästi rohkeutta toteuttaa se. Siitä ei voi mennä takuuseen.

Sen verran palaan tuohon ensimmäisessä kappaleessa mainitsemaani tonttiasiaan, että eräs virtolainen kokoomusvaltuutettu on jo vuosia puhunut rantatonttien kaavoittamisen tärkeydestä. Ja täytyy myöntää, että kyllä hän on oikeassa. Kuten tuossa Aamulehden jutussa oli eräs perhe ostanut rantatontin Ruovedeltä omakotitaloa varten sen sijaan, että olisivat asuneet kaupungissa ja ostaneet kesämökin jostain maalta. Muutenkin kaavoitukseen täytyy panostaa. Kaavoitusprosessit kestävät kauan ja siksi olisikin hyvä, jos koko ajan oltaisiin käynnistämässä jotain uutta hanketta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti