maanantai 10. heinäkuuta 2017

Lomailun lomassa

Heinäkuu on perinteisesti virtolaisessakin kuntapolitiikassa ja kaupungin touhuissa  muutenkin aikaa, jolloin ei juuri mitään tapahdu. Onhan se kieltämättä mukavaa, että me luottamushenkilötkin saamme hetken hengähtää kesällä. Toisaalta ymmärrän kyllä, kuinka tuskastuttavaa voi olla, jos jonkun kuntalaisen tärkeän asian käsittely venyy yli kesäkauden.

Viime viikolla olin vielä toritiimin toripalaverissa, mutta muuten ei ole heinäkuussa ollut yhtään kokousta eikä kalenterissa näy mitään loppukuullekaan. Sen vastapainoksi onkin jo elokuulle kertynyt kymmenisen kokousta; on lasten ja perheiden palvelusuunnitelman ohjausryhmää, valmisteluryhmää, strategiaseminaareja, hallituksen kokouksia, perusturvalautakuntaa ym.

Ihan innolla kuitenkin odotan elokuuta, työn paljous ei pelota. Elokuussa keväällä valitut luottamushenkilöt pääsevät vasta todenteolla hommiin. Kunpa me kaikki jaksaisimme riittävästi tukea viranhaltijoita ja kunnioittaa toisiamme ihmisinä ja suvaita omasta mielipiteestämme eroavat mielipiteet. Asiallisuus on tärkeää myös näissä kuntapoliittisissa hommissa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikkien tulisi olla samaa mieltä, oma mielipide pitää uskaltaa rohkeasti ilmaista eikä aina taipua sille kannalle millä kunkin tilaisuuden paras puhuja sattuu olemaan. Olemme sen velkaa äänestäjillemme!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti