tiistai 23. tammikuuta 2018

Strategian tekoa ja maankäyttöä

Eilen hallituksen kokouksessa käsiteltiin kuntastrategiaa neljäksi vuodeksi eteenpäin. No luonnos käytiin läpi ja siitä keskusteltiin monta tuntia. Teimme siihen muutoksia ja päätimme vielä kokoontua jatkokokoukseen miettimään lisää asioita. Ei luonnoksessa sinänsä mitään suurta vikaa ollut, jotenkin vaan koimme, että strategiassa pitäisi olla oikeita asioita. Uudistumiskohdassa todellista uudistumista jne. Katsotaan nyt mitä siihen saadaan, jos kerran tehdään strategia, niin pitäisihän siitä tehdä hyvä.  Jotkut sanovat, että: "Ei sitä kukaan kuitenkaan lue." Minusta kyllä pitäisi lukea, ainakin siitä pitäisi tehdä sellainen, että sitä pystyy lukemaan kuka tahansa. Sellainen, joka ei ole täynnä mitään jargonia tai muuta kapulakieltä.

Toinen poiminta hallituksen kokouksesta; lopultakin saimme hyväksyttyä Puukkoniemen maankäyttösopimuksen. Innolla odotan, että mitä tontin omistajat Naava Villas ja Polar Design sinne nyt alkavat tekemään. Useaan kertaan tätä sopimusta viilattiinkin. Itse olin sitä mieltä, että mahdollisimman nopeasti vaan hyväksytään se ja ollaan iloisia, että joku Virroille jotain suunnittelee. Muitakin samanhenkisiä oli hallituksessa. Jotkut toiset olivat varovaisempia, halusivat tarkistaa tarkistamisen jälkeen lauseiden muotoiluja ym. Välillä kävi mielessäni ennakkoluuloinen epäilys, että eihän vaan ollut kysymys tahallisesta vetkuttamisesta. Mutta joka tapauksessa eilen sopimus saatiin nuijittua hyväksytyksi ja hyvä niin!

Kolmantena asiana voisin mainita teknisen osaston tulevista suunnitelmista. Tekninen johtaja on selkeästi kehittämisjohtaja, kuten hän itse myös sanoi olevansakin. Hänellä oli selkeät suunnitelmat tiettyjen juttujen tehtävien uudistamisesta. Toivottavasti uudistusprosessi lähtee käyntiin yhdessä henkilöstön kanssa siten että joustoa ja halukkuutta tehtävien uudistamiseen on molemmin puolin. Muutosvastarinta on ihmiselle luontaista ja aina löytyy niitä, joilla se on erityisen voimakasta. Toisaalta olen myös sitä mieltä, että ei kannata tehdä uudistuksia pelkästään uudistuksen vuoksi, niistä pitäisi olla jotain hyötyäkin. Joka tapauksessa on hienoa, että kaupungilla on johtajia, jotka eivät ole kaavoihin kangistuneita.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti