torstai 11. tammikuuta 2018

Nallelan päiväkodin tiloista

Hieman huvittaviakin käänteitä oli tuossa Nallelan päiväkotijutussa. Meille kerrottiin syksyllä, että sinne on tehty vuonna 2013 kuntotutkimus. Jotenkin jäin siihen käsitykseen, että myös sisäilma olisi mitattu. Tekninen johtaja lupasi lähettää tutkimuksen hallituksen jäsenten sähköposteihin. No tutkimus tulikin, mutta se oli vain aistinvaraisesti tehty kuntoarvio. Ehdin jo manata omaa herkkäuskoisuuttani ja vähän jo hävettikin, kun olin ehtinyt monelle sanoa, että tutkimukset on tehty.

Mutta ei hätää, ne varsinaiset sisäilmatutkimuksetkin olivat löytyneet jostain. Eilen tupsahtivat sähköpostiin 😊 Laitan ne tuohon vasemmalle sivupalkkiin, missä on muitakin kuntotutkimuksia.

Helmikuun tutkimuksessa vuonna 2013 on löytynyt joitan epänormaaleja mikrobilähteitä, sen jälkeen on kuulemma tehty remonttia ja mitattu uudestaan huhtikuussa. Silloin ei mittaustuloksissa enää ollut kyseisissä paikoissa mitän poikkeavaa. Vuodesta 2013 on kuitenkin jo viisi vuotta aikaa ja nyt on sitten luvattu, että 25.1. Sisäilmatalo Kärki tulee tekemään uuden sisäilmatutkimuksen. Sitten näemme, että millaiset ovat tulokset.

Olen myös kuullut, että helmikuussa tehdään rakennetutkimus Mäntylän ryhmiksessä ennen kuin tiloissa aloitetaan minkäänlaista lisäremonttia. On nimittäin niin, että jos rakennus on huonossa kunnossa, on siihen turha laittaa enempää rahaa.

Uusvanhaan päiväkotiyksikköön Nallelassa siirtyy siis Mäntylän ryhmis kokonaan remontin tieltä ja myös uusia hoitolapsia on tulossa, koska kaikki eivät tällä hetkellä mahdu olemassa oleviin hoitopaikkoihin. Päiväkotiosaston ovessa näkyi lukevan: Koivurinteen päiväkoti - Saniaiset.

Jos kävisi niin, että sisäilmatutkimus osoittaisi tilojen olevan kelvottomia päiväkotikäyttöön, on keksittävä uusi paikka. Jossain vaiheessa väläyteltiin Vihriälä-kodin alakertaa, jossa on vielä olemassa iso tyhjä tila, joka ei ole käytössä.

Komea aita oli ilmaantunut päiväkotialuetta rajaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti