maanantai 11. joulukuuta 2017

On siellä Keiturin Soten uumenissa jotain hyvääkin

Tai itseasiassa onhan siellä moni asia kunnossakin, yleensä vaan tulee puhuttua niistä asioista, jotka eivät ole kunnossa, ja niitäkin riittää.

Tänään olin Ikäneuvo hankkeen infotilaisuudessa. Hankeessa ovat mukana lähes kaikki Pirkanmaan kunnat. Ikäneuvo hankkeen tarkoituksena on luoda iäkkäille asiakkaille sekä heidän omaisilleen matalan kynnyksen palveluja.

Tälllä hetkellä Keiturin Sote toteuttaa palveluneuvontaa ja asiakasohjausta. Tarkoitus olisi aloittaa myös lähitoritoiminta. Lähitori tarkoittaa sitä, että johonkin keskeiselle paikalle keskelle kylää tulisi jokin tila, josta asiakas saisi kaiken tarvitsemansa tiedon ja ohjauksen oikealle taholle. Lähitorilla järjestettäisiin myös kerhotyyppisiä toisten kohtaamisia ja muuta sosiaalista toimintaa.

Mielestäni kuulostaa hyvältä, tämä on juuri sitä palvelujen oikeaan suuntaan kehittämistä, jota soisin Keiturin Soten tekevän enemmänkin. Palvelujen tuominen lähemmäs asiakasta on aina oikea suunta. Tämä hankehan tähtää siihen hetkeen, kun maakunta ottaa hommat hoitaakseen. Näiden palvelujen on tarkoitus olla silloin jo toiminnassa.

Ensi maanantain Virrat Areenassa puhutaan myös tästä, kannattaa tulla kuuntelemaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti