lauantai 16. joulukuuta 2017

Kävelyllä


Perjantaina olin aamupäivällä kävelemässä Virtaintiellä, mukana oli elinkeinopäällikkö, tekninen johtaja, Tarjanteen talon omistaja Juha Tanhua-Tyrkkö ja meitä toritiimiläisiä oli lisäkseni Jarmo Salminen. Kävelimme kadun päästä päähän ja yritimme tarkastella ja pohtia, mitä  uudistuksia olisi tarpeen tehdä. Ensi vuodelle budjetoidusta summasta menee suurin osa torille rakennettavaan kahvila/grillirakennukseen. Torin ulkonäkö kohenee kummasti, kun vaunugrillihässäkkä poistuu. Kävelyllämme suunnittelimme mm. penkkejä torille ja kadunvarrelle lisää sekä joitain muutoksia kukkaistutuksiin. Torille on myös tulossa muutama kiinteä koju, joihin voisi tulla myymään, jos ei ole omaa telttaa tms.

Toki "surimme" myös tyhjiä liiketiloja, niille emme oikein voi mitään. Pienten kivijalkaliikkeiden aika alkaa olla jo ohi, ne joutuvat väistymään nettikaupan tieltä. Miksei tietysti voisi tehdä jotain markkinointikampanjaa sellaisille yrittäjille, joilla on nettikauppa ja tarvitsisivat varastotilaa. Jos sellaisen vaikka laittaisi pystyyn tyhjään liiketilaan, voisi halutessaan pitää kauppaa auki myös fyysisille asiakkaille jonkin verran päivän aikana vaikka suurin osa myynnistä tapahtuisikin netin kautta.

Tähänkin tietysti vaikuttaa  rakennuksen omistajan asettama tilan vuokrahinta, kukaan ei tule yrittäjäksi kalliina pitämäänsä tilaan. Myöskin jotkut rakennukset Virtaintien varrella ovat melko huonossa kunnossa, kaipaisivat kunnostusta kipeästi. Virtaintien aseman päässä viimeisenä talona on sellainenkin talo, joka kaipaisi purkamista ja tontti raivausta. Mutta eihän kaupunki voi mennä purkamaan kenenkään yksityisen omistamaa taloa.

Keskustelimme myös kesäisin jalkakäytävien ja kadun välistä kasvavista ruohoista ja keinoista niiden poistamiseen, yhteinen halu meillä oli muutenkin parantaa kaupunkimme yleisilmettä. Kävelymme tuloksena vaikuttaisi siltä, että pieniä muutoksia on luvassa jo ensi vuoden aikana, lisää myöhemmin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti