torstai 19. heinäkuuta 2018

Lehdistä luettua

Sen vielä halusin sanoa Keiturin soten hallitukseen liittyen, että Korhosen Jussi kirjoitti varsin hyvän kirjoituksen Suomenselän Sanomien yleisönosastolle, jossa siteerasi Ruovesilehdessä haastateltua Ruoveden kunnanhallituksen puheenjohtajaa Jouni Nestettä. Lainaanpa minäkin tähän Jounin sanat:

”Yritys tarvitsee aina osaavan hallituksen, joka tukee johtoa ja henkilöstöä. Keiturin Sotessa tämä on pääosin kunnossa. Muutama seikka on nostettava kuitenkin esiin. Yhtiön hallituksen jäsen ei voi mielipidepalstoilla eikä edes käytäväkeskusteluissa mustamaalata toimivaa johtoa ja henkilöstöä. Voin vain kuvitella, miltä työntekijöistä on tuntunut. On myös pöyristyttävää, että yhtiön hallituksen jäsen tekee poliisille tutkintapyynnön avainhenkilöitten toiminnasta Virroilla ja Ruovedellä, eikä nykyinen omistaja siihen millään tavalla puutu. Selvyyden vuoksi todettakoon, että kyseinen tutkintapyyntö ei tietenkään johtanut mihinkään toimenpiteisiin poliisin toimesta. Esimerkiksi näiden seikkojen takia hallituskysymys oli Ruovedelle hyvin tärkeä. Asiantunteva yhdellä äänellä puhuva hallitus oli Ruoveden edellytys.” (Jouni Neste, Ruovesilehti, viikko 28)

Jussi Korhosen mielipidetekstin viimeinen kappale kuuluu seuraavaasti:

"Olisikohan Virtain kolmen suurimman poliittisen puolueen aika miettiä uudestaan Keiturin Soten hallituksen jäsenten valinta-asiaa. Suomen perustuslaki ei tunne poliittisia puolueita, joten Keiturin Soten hallitukseen voidaan valita terveysalan ja taloudellisen alan ammattilaisia, ei välttämättä paikallisia poliitikkoja. Kysymys on virtolaisten ja ruoveteläisten ihmisten terveydestä, hyvinvoinnista ja veroeuroista, ei poliitikkojen hyvinvoinnista."
(Jussi Korhonen, SSsanomat, viikko 29)

Näitä lausumia olisi syytä pohtia. Ruovesikeissiin liittyy paljon kaikkea muutakin kuin tuo hallituksen jäseniä koskeva juttu, eikä niistä sen enempää tässä kirjoituksessa, mutta sekä Korhosen että Nesteen kuuluttama Keiturin soten hallituksen koostaminen asiantuntijajäsenistä, on ainoa oikea tapa koota hallitus. Kuten ehkä muistatte sitä yritin, mutta puoluepolitiikka se vaan on liian vahva Virroilla vielä tänä päivänä. Mikään ei auttanut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti