sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Väärin paistettu

 Kuten jotkut ovat ehkä huomanneet, olen alkanut tehdä videoita Tiktokkiin. Teen sinne videoita reissuista, tapahtumista ja aika paljon ruokavinkkejä kuvaan myös. Varsinaisia ilkeilyjä en ole videoitteni kommenteissa vielä kohdannut, mutta kaikkitietävät ovat iskeneet.

Muutamia yökkäilykommentteja on tullut joihinkin ruokavideoihini, mielestäni on todella asiantonta kommentoida niin, ja ne poistankin samantien ilman sen suurempaa harkintaa. Sitten on ihmisiä, joiden mielestä mikään ei ole terveellistä, mutta pahimpia agendansa ajajia ovat ne "besserwisserit", jotka ovat jostain lukeneet, että miten liha pitää paistaa, ettei siitä tule keitettyä. Ja sitä "totuutta" he sitten julistavat ihan kaikkeen, jossa lihaa pannulla käytetään riippumatta siitä, että mikä ruoka siitä on tulossa tai minkälainen liha on kyseessä. Melko yleinen kommentti videoissani onkin: "Keitit lihan, et paistanut:"

Tosiasiassahan lihan paistamisessa pitää olla tarkkana, jos paistaa pihviä, jonka valmistus on vain ja ainoastaan siinä pannulla. Mutta jos paistaa suikalelihaa tai jauhelihaa aikomuksenaan laittaa sitä johonkin ruokaan, esimerkiksi kastikkeessen, ei ole mitään merkitystä missä vaiheessa siitä lähtee nesteet. Jokatapauksessa lihasta tulee mehevää, kun se hautuu jossain ruuassa. Sellaisesta lihasta minä pidän, ja aika moni suomalaisista pitää myös. En halua syödä kastiketta, jonka lihassa on nesteet vielä jäljellä ja sen purutuntuma on joustava.  Itse en koskaan edes paista pihvejä, tai jos paistan, niin hyvin nopea ruskistaminen pannulla ja sitten uunivuokaan herkullisen kastikkeen sekaan pehmenemään ja mureutumaan.

Eli siis, älkää olko huolissanne. Voitte paistaa lihan aivan kuin itse haluatte, ei tarvitse noudattaa ravintolakokkien ohjetta pihvin paistosta. Eräs kommentoija minulle vänkäsi, kun hänen mielestään paistoin lihat lihakastiketta varten väärin, että on asiantuntijoiden kehittämiä paistomenetelmiä, joita kaikkien tulisi noudattaa. Ei ole kuulemma makuasia. 😄 Mutta kyllähän se on makuasia, mikä muukaan?

Nyt ymmärränkin, että miksi monet ruokavideoiden tekijät eivät kuvaa esimerkiksi jauhelihan paistamistaan, vaan videolla näkyy jo valmiiksi paistettu liha. Haluavat selvästikin välttyä väärinpaistokommenteilta. Itse yritän pitää videoni ja niiden kommentoinnin positiivisena, joten poistelen surutta tiettyjä kommentteja. Asiallisen keskustelun kommenteissa hyväksyn, jos se ei mene jankkaamiseksi.

Tiktok: @tyttimajanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti