maanantai 18. tammikuuta 2021

Valtuustosta, viranhaltijoista ja vaaleista

Yllättäen huomasin äsken, että valtuuston kokoushan striimattiin yleisölle Youtuben kautta. Lopultakin, on siitä jo muutama päässyt kulumaan, kun teimme valtuustoaloitteen asiasta. Ajatukseen on näköjään  jo totuttu, koska ns. ikämiesten joukko jätti tänään valtuustoaloitteen striimaamisesta, suorastaan edistyksellistä! 😉 Etukäteistiedotusta striimaamisesta ei kylläkään ollut, mutta ehkä jo ensi kerralla. Kokous on kuitenkin katsottavissa vielä täällä.

Viime postauksessani iloitsin poliittisen kentän muutoksesta, ja iloitsen toki vieläkin. Kaikkea muutosta en kuitenkaan tarkoittanut, en olisi suonut kaupunginjohtajamme siirtyvän eteenpäin jo reilun vuoden jälkeen. Toisaalta kyllähän sen ymmärtää, nuori kunnianhimoinen mies haluaa tilaisuuden tullessa siirtyä eteenpäin urallaan. Nyt vaan sitten uusi haku käyntiin ja katsotaan, millaisen kaupunginjohtajan saamme seuraavaksi.

Päätimme viikko sitten hallituksessa laittaa auki elinvoimapäällikön viran, koemme että sellaista tarvitaan. Entisen elinkeinopäällikkömme lähdön jälkeen kaupunginjohtaja hoiti sitäkin hommaa oman työnsä ohella, mutta selvää on, että elinvoima ja yritykset ym. ovat niin tärkeitä asioita, että sitä varten on oltava oma henkilö. Toivottavasti saamme siihen hyvän tyypin, jolla intoa, ideoita ja rohkeutta riittää.

Nythän on vaalikevät, kuntavaalit ovat 18.4. Ehdokashankinta lienee käynnissä eri ryhmittymillä. Tänään keskustelin erään henkilön kanssa puhelimessa ja hän mainitsi harkinneensa ehdolle lähtemistä, mutta harmitteli, ettei ole missään nähnyt mitään mainontaa asioista, joita puolueet ja ryhmät paikallisesti ajavat. Hän olisi halunnut ryhmään, jossa olisi oikeita kehitysideoita, mutta tuskin lähtee nyt ehdolle lainkaan, kun ei ole saanut selkoa ryhmien tavoitteista. Pitäisikö ryhmien näkyä paikallisesti jo hyvissä ajoin ennen vaaleja? No pitäisi!

En voi ymmärtää miksei somea osata Virroilla käyttää hyödyksi politiikassa. Olisi sangen järkevää olla näkyvästi esillä koko vaalikausi ja tehdä hyvin selväksi, että mitä asioita on ajettu, kannatettu ja vastustettu. Poliittisen toiminnan pitäisi olla näkyvää eikä vanhanaikaisen salakähmäistä. Ehkä ehdokkaat ajattelevat, että kunhan käy pari viikkoa ennen vaaleja hyökkäämässä jotain toista vastaan Puskaradiossa, se riittää. Täytyy myöntää, että nykyisistä poliitikoista Sanna Kangas on ollut esillä koko vaalikauden ajan somessa tasaisesti, samoin Mikko Hänninen on usein kommentoinut keskusteluihin. Tauolla olleista poliitikoista Pirjo Ala-Kaarre on ollut ahkera somettaja, mutta ne muut! Missä he ovat? Jokunen on kirjoitellut paikalliselehteen toki, mutta kaipaisin ryhmien avointa viestintää ja kyllä siihen internet tarjoaisi hyvät puitteet ja mahdollisuudet. Voisi julkaista videoita, kuvia, tietoiskuja jne. ja sitten tietysti, kun ehdokaslistat on julkaistu, ehdokkaiden markkinointia laajasti.

Tarkoittamani ryhmien ja puolueiden näkyminen pitäisi olla positiivista ja innostavaa, niin että kun nuoret näkevät postauksia ja juttuja, heissä ehkä jo ilman erikseen pyytämistä  heräisi kiinnostus politiikkaan. En kylläkään tiedä, että onko missään kunnassa niin, voi olla, että koko kuntapolitiikka on vanhanaikainen muinaisjäänne vanhoine pinttyneine tapoineen. Toivon totisesti, että siihen tulee joskus muutos!


Valtuuston kokous 18.1. Youtubessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti