torstai 18. heinäkuuta 2019

Yhtenäiskoulun kuulumisia

Vaikka moni on epäillyt, että tuleeko sitä uutta koulua lainkaan, on sen rakentaminen lopultakin alkamassa. Kunnallisen toiminnan hitaus vain kehittyi huippuunsa tässä asiassa.

Rantatien koulun Mäkitien puoleinen pääty puretaan alkusyksystä, kuten myös koulun takana sijaitseva opettajien asuntolaksikin kutsuttu rakennus. Purkaminen on jo kilpailutettu ja urakoitsija valittu. Enää vain tarvitsee saada viimeinen asukas lähtemään talosta, uskoisin, että neuvottelemalla sekin saadaan järjestymään.

Osa luokista joutuu siirtymään väistötiloihin, joita on kirjastossa ja koulutontin laidalla sijaitsevassa tiilisessä Kauraniemen talossa. Kirjastossa on jo tehty remonttia sitä varten, yksi eskarilaisten ryhmä siellä onkin jo ollut ennestään.

Parhaillaan tontilla siirretään lämpöputkia, valokuitukaapeleita ym., etteivät ne jäisi uuden koulurakennuksen alle.

Maanantaina olin koulutyöryhmän kokouksessa ja siellä esiteltiin meille piirrustusten tämänhetkistä versiota. Mielestäni se vaikutti hyvältä, siihen ovat saaneet vaikuttaa niin opettajat kuin oppilaatkin asiantuntijoiden ohella. Uskon, että koulusta tulee hyvä ja käyttökelpoinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti