tiistai 11. joulukuuta 2018

Mitä kuuluu yhtenäiskouluprojektille?

Yhtenäiskoulun rakentamisprojektille kuuluu melko hyvää. Ainakin siltä osin, että kaupunginhallitus hyväksyi eilen hankesuunnitelmaehdotuksen. Siihen sisältyy huonetilaohjelma ja muita juttuja. Opettajat ovat olleet vahvasti mukana koulun suunnittelussa ja myös virtolaiset seurat ym. ovat saaneet sanoa sanansa liittyen siihen, että koulusta olisi tarkoitus tulla kaikille virtolaisille harrastamisen tila. Ensi viikolla samainen suunnitelma on valtuuston hyväksyttävänä.

Pedagoginen suunnittelu on johtanut siihen, että kouluun tulee sekä perinteisiä luokkia, että laajempia oppimistoreja, joissa voidaan rikkoa perinteisiä luokkarajoja sekä yksin opettamista. Mielestäni vaikuttaa hyvältä suunnitelmalta. Sen verran voisin kritisoida, että joidenkin tilojen suunnitelmissa esiintyy vielä jonkin verran yläkoulu-alakoulujaottelua, eikä täysin ole päästy yhtenäiskouluajatukseen kiinni tiloja suunnitellessa, mutta kokonaisuutena suunnitelma on hyvä.

Hallituksessa eilen päätimme muuttaa koulun ulkoseinämateriaalikohtaa hankesuunnitelmassa. Suunnitelmassa oli maininta, että ulkoseinät tulisivat joko massiivipuusta tai massiiviharkosta. Me halusimme yksissä tuumin poistaa harkkovaihtoehdon, jotta saisimme varmuudella puukoulun. Jos nimittäin harkkovaihtoehto olisi jäänyt ulkoseinämateriaaleihin, olisi ollut riski, että jompikumpi tarjoajista olisi tehnyt halvemman tarjouksen sillä vaihtoehdolla emmekä olisi mahtaneet sille mitään enää siinä vaiheessa. Itse kannatan ehdottomasti puurakentamista. Puun katsotaan olevan hyvä materiaali rakennuksiin.

Lisäsimme suunnitelmaan myös lautakuntien ja liikuntaihmisten toiveiden mukaan liikuntasaliin volttimontun ja nousevan katsomon sekä kasvatimme kiinteistöhuollon varastotilaa, siivouksen välinetiloja sekä arkistotilaa hieman. Mielestäni kaikki hyvin perusteltuja lisäyksiä. Liikuntatilaa varten on mahdollista hakea avustusta, joten kaikki kulut joita lisäyksistämme koituu eivät tule kokonaan Virtain kaupungin maksettaviksi.

Ensi maanantaina valtuusto kokoontuu päättämään hankesuunnitelmasta ja valtuusto on nimenomaan se toimielin, joka sanoo viimeisen sanan. Kuitenkin kaupunginhallituksessa on 10 valtuutettua, siksi en usko, että suunnitelmaa enää kauheasti muutellaan valtuustossa. Toki voi olla, että jostain äänestellään tai ainakin viilataan sanamuotoja ☺

Hankesuunnitelma ja huonetilaohjelma löytyvät kaupungin sivuilta hallituksen esityslistasta, vielä ilman tekemiäme muutoksia. Pian ne löytyvät hallituksen pöytäkirjasta sekä valtuuston esityslistasta. Ja ensi maanantain jälkeen ne löytyvät myös valtuuston pöytäkirjasta lopullisessa muodossaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti