keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Seminaariterveisiä

Viime viikolla oli kahden päivän valtuustoseminaari. Siellä ei juurikaan mitään uutta tullut esiin, paljon keskustelimme talouden tilasta ja tulevan vuoden talousarviosta. Menoja on enemmän kuin tuloja ja jotenkin se pitäisi tasapainottaa. Todennäköisesti kaupungille tehdään talouden tasapainottamisohjelma. Suurimman miinuksen tekee tietysti perusturvaosasto suurine erikoissairaanhoidon kuluineen, myös sivistystoimi on ylittämässä budjetin. Kummankin osaston kohdalla on alibudjetoitu tänä vuonna, ja jos ensi vuodelle ei tehdä alimitoitettua budjettia, tulee talousarviosta alijäämäinen.

Itsehän olen perusturvalautakunnan puheenjohtaja, mutta täytyy sanoa, että meillä lautakunnassa on perin vähäiset mahdollisuudet vaikuttaa talouden tilaan. Keiturin sote menee omia polkujaan emmekä me edes tiedä mihin se rahat käyttää, puhumattakaan siitä, että voisimme vaikuttaa rahan käyttöön. Muutenkin tiedot mitä lautakuntaan saamme, ovat melko epämääräisiä ja ristiriitaisia eikä oikein mihinkään voi luottaa, vaikka periaatteessa lautakunnan pitäisi voida luottaa siihen mitä viranhaltijat ja muut toimihenkilöt meille esittelevät.

Seminaari ei kuitenkaan ollut aivan pelkkää synkistelyä. Yhtenäiskoulun suunnittelu etenee ja hallintojohtaja ja elinkeinopäällikkö ovat alkaneet Virtain imagon ja vetovoimaisuuden kehittämisen. On tarkoitus luoda yhtenäinen linja tiedotukseen (sekä ulkoiseen että sisäiseen) ja myös yhtenäinen ulkoasu ja graafinen ohjeistus ilmoituksille ja muille julkaisuille. Toivon, että se sisältää myös tapahtumien ohjelmalehtiset ja juhlien kutsut ym.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti