tiistai 18. syyskuuta 2018

Yhdessä vai erikseen?

Eilisessä hallituksen kokouksessa valmistelimme lausunnon sosiaali- ja terveysministeriölle Virtain ja Ruoveden yhteistoiminta-alueen jatkamisedellytyksistä. Sen jälkeen kokoontuneessa valtuustossa lausunto esiteltiin ja siihen oltiin tyytyväisiä. Lausunto on asiallinen, yhtenäinen ja lakipykäliin perustuva. Aika pitkä se on, mutta jos jaksatte lukea, se löytyy täältä. Lyhyemmin asia käy ilmi Virtain kaupungin tiedotteesta. Tiedotteessakin on muuten mainittu eräs mielenkiintoinen kohta; Ruoveden suunnasta on nimittäin esitetty väitteitä, että heidän sotekulunsa olisivat nousseet huimasti Virtain kaupungista johtuvista syistä. Tosiasiassa nousu on ollut varsin pieni: 0,7% viimeisen viiden vuoden aikana.

On kyllä jännä nähdä mihin tässä päädytään, suuri ihmetykseni on, että miten lähes kaikki ruovesiläiset valtuutetut ovat innolla irtautumassa yhteistoiminta-alueesta ilman niitä faktoja, mitä olisi luvassa heille mahdollisen irtautumisensa jälkeen. Itse en uskaltaisi Virroilla lähteä vastaavaan. Kuten olen aiemminkin omana mielipiteenäni ilmaissut, Virrat pärjäisi varsin hyvin ilman Ruovettäkin, mutta isot summat saisimme mekin maksaa alueen purkamisesta. Lisäksi jos ajattelee henkilöstöä, joutuvat he elämään suuressa epävarmuudessa vielä pitkään.

Tässä  kirjoituksessani voisin viitata myös Ruoveden lausuntoon ja eilisiin pöytäkirjoihin ja mahdolliseen tiedotteeseen. Mutta eipä niitä vielä ollut netissä  Ruoveden sivuilla, ainoastaan esitykset olivat siellä, ja nehän ovat voinet muuttua, vaikka hallituksen esityslista onkin otsikoitu pöytäkirjaksi. :) Jätän siis viittaamatta.

Muuten eilisen valtuustossa mm. päätettiin antaa lisämääräraha Kesävirrat soi -tapahtumalle, kaikki valtuutetut ymmärsivät tapahtuman arvon Virtain kaupungille. Lisäksi käsittelimme tämän vuoden taloudellista tilannetta. Huolestuttavasti näyttää siltä, että ollaan menossa miinukselle, suurin ylitys on tulossa erikoissairaanhoidon menoissa. Tarkastamaton pöytäkirja löytyy täältä.

Tässä blogikirjoituksessani mainitsemani asiat perustuvat faktoihin, toisessa kappaleessa kerron osittain omia näkemyksiäni ja ihmetyksen aiheitani, ne eivät ilmaise Virtain kaupungin tai minkään muunkaan tahon virallista kantaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti